headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Amazone: bezoek aan de jungle bij Leticia

Leticia

4 dagen, 3 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Colombia bouwsteen Amazone

Tijdens onze Colombia bouwsteen Amazone: ‘bezoek aan de jungle bij Leticia’ maak je kennis met de prachtige Amazone jungle van Colombia! Je maakt wandelingen, gaat op zoek naar rivierdolfijnen en bezoekt de inheemse ‘Las Ticunas’ Indianenstam van Macedonia.

 

Bij deze bouwsteen verblijf je in een unieke drijvende lodge bij Leticia (bij de vierdaagse bouwsteen een extra nacht in een boomhut), diep in de Amazone, vlakbij de grens met Peru en Brazilië. Een bezoek aan de jungle van de Amazone mag eigenlijk niet ontbreken in je Colombia reis!


Dag 1: aankomst op de luchthaven van Leticia, transfer naar de lodge, avondwandeling met gids
Dag 2: verblijf in de lodge, excursies door het regenwoud
Dag 3 (of 4): transfer naar de luchthaven van Leticia, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 375,- p.p. 3 dg/2n
Prijs vanaf € 569,- p.p. 4 dg/3n

Inbegrepen: 2 overnachtingen in de lodge, 1 extra overnachting in een ‘treehouse’ bij 4-daagse bouwsteen, verblijf in standaard-‘kamer’ met eigen badruimte, transfers van de luchthaven naar de accommodatie en v.v., verschillende excursies, Spaanssprekende gids, verblijf inclusief ontbijt en diner, 1x lunch (bij 3-daagse trip op dag 2, bij 4-daagse trip op dag 3).
Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden, retourvlucht naar Leticia vanuit Bogota (indicatieprijs ca. 200 Euro p.p.), optionele excursie Canopy (ca. 35 Usd pp), entreegelden Natutama museum en uitzichtpunt bij 4-daagse bouwsteen (ca. 3 Usd pp). Toeslag Engelssprekende gids op aanvraag.

 

Reiscode: COP090

 

Periode: De Amazonejungle bij Leticia kun je het hele jaar door bezoeken, het verschil in seizoen maakt het juist een uniek bezoek! Van februari tot juni is het ‘hoogwater- of natte seizoen’ wat betekent dat je met de boot vanwege het hoge water andere meren kunt bezoeken. Het droge seizoen is van juli t/m januari, door de droogte kun je gemakkelijker naar verschillende strandjes en andere ecologische routes door de jungle bewandelen.

Tijdens het bezoek aan de Amazonejungle verblijf je twee nachten in de eenvoudige maar sfeervolle drijvende Kurupira lodge. Het is een groot houten complex, een soort grote boot drijvend op het water wat het extra bijzonder maakt, je overnacht dus echt óp de rivier. De lodge is ruim en open, je hebt een eigen (standaard) ‘kamer’ met badruimte (koud water).

 

Je kamer heeft slechts halfhoge houten/bamboewandjes, dus oordopjes zijn wellicht een goed idee!  De bedden zijn voorzien van een klamboe en in de lodge is ’s avonds slechts een aantal uur elektriciteit. Denk ook aan een zaklamp, en een powerbank is handig! Eenvoudig maar bijzonder!

 

Colombia hotels KurupiraColombia hotels KurupiraColombia bouwsteen Amazone

 

 

 .
.

Wanneer je kiest voor de 4-daagse bouwsteen overnacht je de laatste nacht in een eenvoudige boomhut. Zoals de naam al doet vermoeden, verblijf je tussen de toppen van de Amazone bomen! Je hebt je eigen ‘kamer’; er is één ‘treehouse’ per boom. De kamers zijn eenvoudig en redelijk klein (met twee eenpersoonsbedden incl. klamboe en een badkamertje met koud water) en er is geen elektriciteit, maar ’s ochtends wakker worden tussen de boomtoppen maakt dit natuurlijk helemaal goed!

Beschrijving drie-daagse bouwsteen:

 

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Leticia, transfer naar de lodge, avondwandeling met gids
Na aankomst op de luchthaven van Leticia word je naar de haven gebracht. Na een korte rit per boot op de Amazone rivier word je afgezet bij de drijvende lodge Kurupira. Hier kun je eerst genieten van een welverdiende lunch. Na de lunch staat meteen een wandeling op het programma, een goede kennismaking met de natuurlijke omgeving waar je de komende nachten verblijft. Na het diner maak je een avondwandeling om op zoek te gaan naar o.a. alligators.

 

Dag 2: verblijf in de lodge, excursies door het regenwoud
’s Ochtends staat een bezoek aan La Isla de los Micos (Monkey Island) op het programma, waar een kolonie kapucijnaapjes leeft (ca. 1,5u varen). Hier bezoek je ook de inheemse ‘Las Ticunas’ Indianenstam van Macedonia. Je luncht bij Puerto Nariño en maakt nog een kleine wandeling door het dorp. Het dorp heeft goede wandelpaden en vanaf de hoogste heuvel heb je een prachtig uitzicht over de jungle. Vervolgens bezoek je de Tarapoto meren en ga je op zoek naar de bijzondere roze rivierdolfijnen (de Orinocodolfijnen) die in dit gebied leven. Wie weet zie je ook wel een ‘Pirarucu’, de grootste zoetwatervis van heel Zuid-Amerika die ook in de Tarapoto meren leeft. Halverwege de middag reis je weer terug naar de lodge en heb je een vrije avond.

 

Dag 3: transfer naar de luchthaven van Leticia, einde bouwsteen
Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Leticia gebracht en vervolg je de reis door Colombia

 


Beschrijving vierdaagse bouwsteen:

Indien je voor de vierdaagse bouwsteen kiest, is de eerste dag hetzelfde als hierboven. Vervolgens is de dag-tot-dag-beschrijving als volgt:

 

Dag 2: verblijf in de lodge, excursies door het regenwoud
Na een vroeg ontbijt word je per boot (ca. 40 min varen) naar het Maracha Reserve gebracht. Dit reservaat ligt aan de andere kant van de Amazonerivier, in Peru. Hier heb je de keuze uit verschillende activiteiten: je kunt gaan vissen, kanoën, dieren spotten of een junglewandeling maken. Optioneel kun je een leuke ‘canopy tour’ maken, de kosten hiervan (ca. 35 Usd) betaal je ter plaatse. Halverwege de middag loop je in ca. een uur terug naar de boot en word je weer teruggebracht naar de Kurupira Lodge. Onderweg spot je met een beetje geluk nog de dolfijnen in de rivier!

 

Dag 3: excursies door het regenwoud, door naar de ‘treehouse’, avondwandeling
La Isla de los Micos (Monkey Island) op het programma, waar een kolonie kapucijnaapjes leeft (ca. 1,5u varen). Hier bezoek je ook de inheemse ‘Las Ticunas’ Indianenstam van Macedonia. Je luncht bij Puerto Nariño en maakt nog een kleine wandeling door het dorp. Het dorp heeft goede wandelpaden en vanaf de hoogste heuvel heb je een prachtig uitzicht over de jungle. Vervolgens bezoek je de Tarapoto meren en ga je op zoek naar de bijzondere roze rivierdolfijnen (de Orinocodolfijnen) die in dit gebied leven. Wie weet zie je ook wel een ‘Pirarucu’, de grootste zoetwatervis van heel Zuid-Amerika die ook in de Tarapoto meren leeft. Op de terugweg kun je optioneel het Natutama museum en het uitzichtpunt bezoeken. ’s Middags reis je terug naar Leticia en verblijf je ’s avonds in een eenvoudige boomhut op circa 11 kilometer van Leticia, een bijzondere ervaring! Na het avondeten maak je hier nog een avontuurlijk nachtwandeling.

 

Dag 4: transfer naar de luchthaven van Leticia, einde bouwsteen
Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Leticia gebracht en vervolg je de reis door Colombia

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider