headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Ciudad Perdida, trekking naar de verloren stad

Santa Marta - Mamey - Ciudad Perdida - Santa Marta

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 435,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Colombia trekking ciudad perdida

Tijdens deze 4-daagse trekking door de Sierra Nevada van Colombia bezoek je de Ciudad Perdida ofwel de verloren stad. Deze eeuwenoude stad werd pas in 1972 herontdekt door schatzoekers, maar de lokale Tayrona indianen wisten natuurlijk al veel langer van deze plek.

 

De Tayrona’s hebben het vermoedelijk 660 jaar na de geboorte van Christus gebouwd en hebben hier tot ongeveer 1500 gewoond. De toegang tot de stad kan alleen worden bereikt na een trektocht van 44 km en een beklimming van zo’n 1200 stenen traptreden door dichte wildernis. Het is een bijzondere tocht met veel klimmen en dalen over soms glibberige paden, maar de schoonheid van de omgeving is onvergetelijk!


Dag 1: transfer naar Mamey, start trekking
Dag 2: trekking naar Teyuna
Dag 3: bezoek Ciudad Perdida
Dag 4: trekking terug naar Mamey, transfer naar Santa Marta, einde van deze bouwsteen

Prijs € 435,- p.p.

Inbegrepen: transfer vanuit Santa Marta naar Mamey, trekking met Spaanssprekende gids in internationaal gezelschap, overnachtingen onderweg in cabana’s met hangmatten en dekens, alle maaltijden tijdens de trekking (van de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 4), snacks en fruit tijdens de trekking, drinkwater, transfer van Mamey terug naar Santa Marta.
Niet inbegrepen:  Engelssprekende gids, fooien, overige maaltijden.

 

Reiscode: COT010


Let op: indien je liever een Engelssprekende gids hebt, kunnen we tegen een toeslag (op aanvraag) dit voor je aanvragen!

 

Colombia trekking Ciudad Perida, overstekenSuggesties:

Onderweg moet je meerdere malen een rivier oversteken. Neem daarom extra goede sandalen mee zodat je je wandelschoenen droog houdt! Zorg verder voor een petje, zonnebrand en anti-muggenmiddel.
Neem echter niet teveel mee, een kleine rugzak met wat kleding en je toiletspullen is voldoende. En vergeet je zwemkleding niet!

 

Tijdens de trekking overnacht je in cabana’s, hier zijn ‘bunk’bedden en/of hangmatten beschikbaar, met klamboe! De omstandigheden in de kampen zijn wat primitief, er zijn slechts zeer eenvoudige sanitaire voorzieningen, maar er wordt goed voor je gezorgd. De meeste kampen liggen aan een rivier zodat je een verfrissende duik kunt nemen na een dag wandelen!

 

Colombia trekking Ciudad Perida, bedjesColombia trekking Ciudad PeridaColombia trekking Ciudad Perida, hangmat

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1:  transfer naar Mamey, start trekking
Je wordt ’s morgens door je gids opgehaald in Santa Marta. Een 2 uur durende rit per 4×4 brengt je over deels onverharde wegen naar Mamey (Machete Pelao). Hier heb je tijd om even rond te kijken. Na de lunch begint de trekking met een bijna 8 km lange wandeling naar het eerste kamp, waar je de nacht zult doorbrengen. De route loopt grotendeels omhoog, afhankelijk van je conditie, is het zo’n 3 tot 5 uur lopen. In het kamp zal de gids meer vertellen over het verloop van de trekking en over de inheemse cultuur en het leven in de Sierra Nevada.

.
Dag 2: trekking naar Teyuna
Vandaag is de zwaarste wandeldag. Je begint daarom al vroeg aan het eerste deel, een tocht van ruim 7 kilometer naar kamp 2, waar je 3 tot 5 uur over doet. Onderweg kom je mensen van de Kogui stam tegen. Aangekomen in het tweede kamp, kun je even bijkomen en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Na de lunch en wat tijd om te rusten, loop je verder naar het volgende kamp bij Paraiso Teyuno, de heilige stad van de Tayrona’s. Onderweg kun je genieten van de flora en fauna van de Sierra Nevada. Het kamp iligt aan de Buricatas rivier. Neem een verfrissende duik en je voelt de vermoeidheid weer van je af glijden!


Dag 3:
bezoek Ciudad Perdida
Na een vroeg ontbijt begin je aan de klim over de 1200, door de Tayrona’s gebouwde, traptreden naar Ciudad Perdida. Eenmaal boven krijg je alle tijd om deze heilige plek goed te bekijken. Rond 11 uur wandel je terug naar kamp 3 voor de lunch. In de middag volgt de afdaling naar kamp 2 waar je de nacht zult doorbrengen.

 

Dag 4: trekking terug naar Mamey, transfer naar Santa Marta, einde van deze bouwsteen
Vandaag gaat de route grotendeels bergafwaarts terug naar Mamey, waar je rond 12 uur zult arriveren. Daar wordt de trekking afgesloten met een heerlijke lunch, waarna je terug wordt gebracht naar Santa Marta. Vanuit Santa Marta kun je een paar dagen relaxen aan het strand van Palomino of verder reizen naar Koloniaal Catagena.

Tip: Lees ook het reisverslag van Irene in Colombia, zij heeft deze trekking gemaakt!

Prijs € 435,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider