headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Kleurrijk Salento in de koffieregio

Salento

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Colombia bouwsteen Salento

Salento is een kleurrijk en levendig dorp, middenin de koffieregio van Colombia. Het ligt prachtig, tussen de groene heuvels van het koffiegebied en vlakbij de Valle de Cocora. Wil je dit park met de beroemde metershoge palmbomen bezoeken en vind je het leuk om in een dorp te verblijven? Dan is Salento dé plek om te zijn! Naast de mooie omgeving met de palmbomen, is het dorp zelf met haar vele ‘haciëndas‘ (koffieboerderijen), uitstekende cafe’s en leuke winkelstraat ook echt een bezoek waard.


Dag 1: aankomst in Salento
Dag 2: vrije dag in Salento
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 55,- p.p. in standaard-hotel
Prijs vanaf € 115,- p.p. in bijzonder-hotel

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden, vervoer.

 

Reiscode: COP045

Colombia hotels, SalentoOns standaard-hotel in Salento is Ciudad de Segorbe, een klein hostal vlakbij het centrale plein van Salento. Het is een eenvoudige accommodatie met een gezellige, kleurrijke binnentuin. De kamers zijn basic maar prima, en hebben een eigen badkamer met warm water.

 

Tegen een toeslag kun je verblijven in het sfeervolle Reserva El Cairo, een prachtige hacienda. Het gebouw is al 100 jaar oud en ligt ca. 3 kilometer buiten Salento, op een stuk grond van ruim 40 hectare. Hier leven een enorme hoeveelheid vogelsoorten & bomen en kun je mooie wandelingen maken naar watervallen en natuurlijke zwembaden. Het is een kleinschalig hotel met slechts 7 kamers.

 

Suggestie: Als je liever op een prachtige, rustige hacienda in een groene omgeving, dieper in de koffieregio verblijft, dan kan dat ook. Bekijk dan onze bouwsteen Bezoek aan de koffieregio!

 

Lees hier meer over onze hotels in de koffieregio en ook de algemene informatie over onze hotels in Colombia!

Koffieregio: per jeep naar Valle de Cocora en Salento

Prijs € 80,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Colombia Family-rondreis

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel in Armenia of Pereira om naar Salento te gaan. Je reist per ‘Willy’, een lokale jeep. Onderweg kan je genieten van het indrukwekkende landschap van de Valle de Cocora. 

(meer…)

Dag 1: aankomst in Salento
Vandaag kom je aan in het gezellige dorp Salento, waarschijnlijk vanaf de luchthaven of het busstation van Armenia of Pereira. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast het dorp bekijken. Wandel door de kleine straten, geniet van de vrolijk beschilderde houten balkons of drink een kopje heerlijke koffie in een van de gezellige koffiebarretjes.

 

Dag 2: vrije dag in Salento
Wil je vandaag iets actiefs doen? Bezoek dan de Valle de Cocora, een prachtig heuvelachtig natuurgebied vol met metershoge waxpalmbomen. Deze ‘Quindío’ palmbomen zijn het nationale symbool van Colombia en kunnen wel 70 meter hoog worden! Het geeft een surrealistisch beeld om deze metershoge kaarsrechte bomen zo bij elkaar te zien. OutSight kan de excursie naar de Valle de Cocora in je reisvoorstel opnemen. Blijf je vandaag liever in Salento? Dan is er nog voldoende te doen! Maak bijvoorbeeld zelf een mooie wandeling in de omgeving of breng een bezoek aan een van de vele koffieboerderijen in de omgeving, waar je leert hoe de koffie geproduceerd wordt.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen ten einde. Vanuit de koffieregio stap je gemakkelijk op de bus naar Medellin, stad van de eeuwige lente om vervolgens door te vliegen naar de Caribische kust. Je kunt ook richting het zuiden reizen, naar Cali, centrum van de Salsa.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider