headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Medellín, stad van de eeuwige lente

Medellín

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Colombia family reis

Medellín wordt vaak ‘de Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd; door haar ligging in een vallei omringd door bergen heerst hier een heerlijk klimaat! Deze tweede stad van Colombia is een moderne en schone stad, gericht op de toekomst.

 

In 2013 is de stad door The Wall Street Journal uitgeroepen als ‘Innovative City of the Year’, en het is duidelijk dat de stad er in is geslaagd om haar roemruchte verleden af te werpen.

 

Medellín is ook de geboortestad van de wereldberoemde artiest Fernando Botero. Hij woont nu in Parijs, zijn kenmerkende kunst hangt in musea over de hele wereld, maar in Medellín vind je zijn werk terug op elke hoek van de straat. Hoogtepunt is het Botero Plaza, waar tientallen bronzen beelden van Botero te vinden zijn!


Dag 1: aankomst Medellín
Dag 2: vrije dag in Medellín
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 99 ,- p.p. standaard (boutique)
Prijs vanaf € 105 ,- p.p. comfort

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, vervoer.

 

Reiscode: COP070

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn op het hotel, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Tijdens de dagen in Medellín verblijf je in een gezellig, kleurrijk hotel in de gezellige wijk La Florida.

 

Lees hier meer over onze hotels in Medellín en ook de algemene informatie over onze hotels in Colombia!

Medellín: naar Guatape & El Peñol

Prijs € 181,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens je verblijf in Medellín kun je een excursie maken in de prachtige omgeving! Je wordt ’s morgens opgehaald en kunt dan eerst de hoge berg El Peñol ontdekken. Deze enorme granieten rots staat aan de rand van een fascinerend meer met tientallen kleine eilandjes erin. Grote kans dat je deze fantastische locatie hebt gezien in Wie is de Mol, begin 2019! (meer…)

Dag 1: aankomst Medellín
Vandaag kom je aan in Medellín, een stad met een heerlijk klimaat. Het is de tweede stad van Colombia en alles hier ademt vernieuwing uit. Iedereen kent de slechte naam uit het verleden, maar de stad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, en flink geïnvesteerd in kunst en cultuur. Medellín heeft internationale universiteiten, meerdere musea en vele prachtige ‘Parque’s’ en ‘Plaza’s’, overal vind je kunstwerken.

 

Dag 2: vrije dag in Medellín

Medellín is de enige stad in Colombia met een metrolijn, dit maakt het redelijk eenvoudig om veel van de stad te zien in korte tijd. Ook is er een hop-on/hop-off bus voor toeristen waarmee je snel langs de bezienswaardigheden wordt gebracht. We raden je aan om in ieder geval een bezoek te brengen aan het Museo de Antioquia waar veel Colombiaans en koloniaal werk te vinden is, met natuurlijk ook veel kunst van de wereldberoemde kunstenaar Botero. Het museum ligt aan het Botero Plaza, waar tientallen bronzen beelden van Botero in de open lucht te vinden zijn! Met de metro kun je naar het metrostation Universidad reizen, waar je de prachtige Jardin Botanico (Botanische Tuinen) kunt bezoeken. Een echte aanrader is het om aan het einde van de middag met de ‘Metrocable (een kabelbaan) naar Santo Domingo te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je de zon ziet ondergaan.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Vandaag is deze bouwsteen afgelopen en kun je je reis door Colombia vervolgen. Vanuit Medellín kun je per bus naar de koffie regio reizen, of per vliegtuig naar Cartagena of Santa Marta.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider