headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tayrona National Park aan de Caribische kust

Tayrona National Park

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Colombia Tayrona

Colombia bouwsteen Tayrona

Het mooie Tayrona National Park aan de Caribische kust ligt op circa 30 minuten rijden vanaf Santa Marta. Het is een beschermd gebied met tropische jungle, indrukwekkende bergketens en prachtige stranden. Je vindt in het park een enorme variatie aan flora & fauna: grote rotsen, baaien, stranden, mangrovebossen, vele soorten vis, vogels en reptielen! Aan de stranden kun je (als het weer het toelaat) prachtig snorkelen en duiken.

 

Het is tot op heden niet mogelijk om in het park te overnachten; de hotels en restaurants zijn gesloten. Het is zeker mogelijk om het park te bezoeken, maar zorg dan dat je zelf genoeg eten en drinken bij je hebt voordat je het park in gaat. Om het park in te komen, heb je een toegangskaartje én een afgesloten verzekering nodig.

 

Hoe je dat doet leggen we je graag uit: de beste en snelste manier is om online een kaartje te kopen (als je al weet wanneer je het park in wil, koop dan zsm jouw kaartje want er worden per dag slechts een aantal mensen toegelaten in het park). Vervolgens ga je op de dag waarop je het park wil bezoeken naar het park toe. Hier sluit je bij de kassa een verzekering af (de kosten hiervan zijn slechts een paar euro per persoon). Met deze verzekering én het online gekochte kaartje, mag je het park in.

 

Heb je geen kaartje online kunnen kopen? Geen punt, bij de ingang van het park kun je jouw toegangskaartje bij de kassa kopen. Zorg dat je eerst, bij het ene loket, de verzekering afsluit en dan pas, bij het andere loket, het toegangskaartje koopt (als je het andersom doet kan je weer achteraan in de rij gaan staan). Een risico van deze laatstgenoemde manier is dat er geen plaatsten meer zijn om het park te bezoeken op die dag.

 


Dag 1: aankomst Tayrona National Park
Dag 2: vrije dag in Tayrona National Park
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 49 ,- p.p. in Tayrona's Angel lodge
Prijs vanaf € 105 ,- p.p. in Finca Barlovento

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
Niet inbegrepen: entreegelden National Park (ca. 44.000 Peso), overige maaltijden, vervoer

 

Let op: voor een bezoek aan Tayrona NP  is het verplicht om je paspoort bij je te dragen! Aangezien niet alleen de hotels maar ook de restaurants gesloten zijn in het park, adviseren wij je om eten en drinken mee te nemen voordat je het park in gaat.
Verder niet vergeten: sterk anti-muggenspul, hoge & dichte wandelschoenen, regencape of -jas, lange broek & shirt met lange mouwen en tot slot: genoeg cash geld, er is geen ATM in het Park en ook niet in Palomino!

 

De genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Lees hier meer over onze hotels in Colombia!

Dag 1: aankomst Tayrona National Park
Vandaag kom je aan bij je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vast naar het park.

 

Dag 2: vrije dag in Tayrona National Park
Vandaag heb je de hele dag om het park te verkennen. Je kunt lekker relaxen op de prachtige stranden van het park die tot de mooiste van Colombia horen, of een uitgebreide wandeling over het strand maken. Door het park loopt een mooie wandelroute welke je langs de verschillende stranden van het park leidt. Let op, bij sommige stranden is het verboden om te zwemmen door de sterke stroming en hoge golven. Dit staat uiteraard goed aangegeven. Aan het einde van de route kom je bij Cabo San Juan uit, een heerlijk relax-strand. Vanuit hier start ook de trekking naar Pueblito, een verloren stad van de Tayrona’s in het park.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Als je nog niet in Koloniaal Cartagena bent geweest, kun je vanaf de ingang van het park de shuttle-bus nemen naar deze prachtige koloniale stad, lekker makkelijk.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider