headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Villa de Leyva en de zoutkathedraal

Villa de Leyva

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Colombia rondreis Compleet

Villa de Leyva is een prachtig, oud koloniaal dorpje op ongeveer vier uur rijden ten noorden van Bogota. In het oude centrum vind je een van de grootste pleinen in Zuid Amerika. Je kunt heerlijk wandelen door de smalle straatjes met ‘cobblestones’ (grote keien) rond het plein, en genieten van de historische sfeer in dit dorpje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Het is een echte aanrader om ’s avonds plaats te nemen in een restaurant onder de balustrades en te genieten van de bedrijvigheid op het plein en de trappen van het kerkje.

 

In het dorpje Zipaquira vind je een bijzondere zoutkathedraal. In een oude zoutmijn, 120 meter onder de grond, zijn prachtige beelden en kruizen uitgehouwen in het zout. Onderweg stop je ook nog even in het dorpje Raquira, dat bekend staat om het mooie aardewerk.


Dag 1: naar Villa de Leyva, eventueel via Zipaquira & Raquira
Dag 2: vrije dag in Villa de Leyva
Dag 3: terug naar Bogota, einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 129,- p.p. per bus heen & terug
Prijs vanaf € 275,- p.p. privé-transfer via Zipaquira & Raquira

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen op basis van logies, vervoer per openbare bus heen & terug OF heen transfer per privé-auto met chauffeur van Bogota via Zipaquira en Raquira naar Villa de Leyva & terug vervoer per openbare bus (of andersom).
Niet inbegrepen: fooien, entreegelden en maaltijden.

 

Let op: Indien je kiest voor de bouwsteen per bus, reis je per rechtstreekse bus van Bogota naar Villa de Leyva en stop je onderweg niet bij de zoutkathedraal van Zipaquira.

 

Reiscode COM010: vervoer per openbare bus heen & terug
Reiscode COP010: transfer per privé-auto met chauffeur van Bogota via Zipaquira en Raquira naar Villa de Leyva & terug vervoer per openbare bus (of andersom)

 

NB: de genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Villa de Leyva-Hotel Antonio NarinoOns standaard-hotel in Villa de Leyva is een sfeervolle accommodatie in het centrum van de stad, vlakbij het centrale plein, met eenvoudige kamers rond een gezellige patio.

 

Het comfort-hotel dat we aanbieden in Villa de Leyva ligt ook in het koloniale centrum van de stad, vlakbij het Plaza Mayor en is een comfortabel boutique-hotel met een bijzondere historische klassieke sfeer.

 

 

Lees hier meer over onze hotels in Villa de Leyva en ook de algemene informatie over onze hotels in Colombia!

Dag 1: naar Villa de Leyva, eventueel via Zipaquira & Raquira
Vandaag reis je van Bogota naar Villa de Leyva, een prachtig, oud koloniaal dorpje ca. 4 uur rijden ten noorden van Bogota. Als je per bus reist, ga je direct in ongeveer 4 uur van Bogota naar Villa de Leyva. Indien je kiest voor een privé-transfer breng je onderweg een bezoek aan de bijzondere zoutkathedraal van Zipaquira en het dorpje Raquira. In een oude zoutmijn, 120 meter onder de grond, zijn prachtige beelden en kruizen uitgehouwen in het zout. Hoogtepunt is een enorm altaar met een 16 meter hoog kruis. Door de belichting van de kruizen, de donkere gangen diep onder de grond en de prachtige beelden is de mijn zeker een bezoek waard! Hierna reis je verder naar Villa de Leyva.

 

Dag 2: vrije dag in Villa de Leyva
In het historische centrum vind je een van de grootste pleinen in Zuid Amerika, deze Plaza Mayor is de belangrijkste bezienswaardigheid van Villa de Leyva. Je kunt hier rustig de hele dag rondlopen, genieten van de bedrijvigheid op het plein, op een bankje plaatsnemen en om je heen kijken naar de lokale bevolking die zich niets aantrekt van de nieuwsgierige toeristen. ’s Avonds kun je genieten van de ondergaande zon en het warme licht over de witte huizen op het plein, en daarna kiezen voor een van de vele internationale restaurants.

 

Dag 3: terug naar Bogota en einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt is het weer tijd om dit prachtige dorpje te verlaten. Je reist per bus naar Bogota, waar je op het vliegtuig of in de bus kunt stappen, op weg naar de volgende bestemming in Colombia. Een echte aanrader vinden wij het mysterieuze San Agustín, in het zuiden van Colombia, maar ook de koffieregio sluit prima aan op deze bouwsteen.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider