headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Colombia? Hier geven we je graag meer info over het klimaat & de beste reistijd voor Colombia. We denken dat de juiste verwachtingen en een goede voorbereiding belangrijk zijn als je een rondreis Colombia gaat maken! Daarom op deze pagina ↓ informatie over de beste reistijd Colombia!

 

beste reistijd Colombia

 

Wat is de beste reistijd voor Colombia? Colombia is in principe het hele jaar te bezoeken, maar de minste kans op regen heb je in de periode december tot maart of in juli & augustus!
 

 

Klimaat Colombia

Omdat Colombia dicht bij de evenaar ligt, zijn er geen seizoenen zoals wij die in Nederland kennen, de gemiddelde temperatuur verandert niet veel door het jaar. Het klimaat is tropisch; d.w.z. hoge temperaturen met redelijk wat neerslag. Het klimaat wordt vooral beïnvloed  door de Caribische Zee in het noorden, de Oceaan in het westen en de hoge bergen in het binnenland. Om te bepalen wat de beste reistijd is, is de regentijd van belang. Deze valt in Colombia in de maanden april t/m juni en in oktober en november. De beste reistijd voor Colombia zijn dus de maanden buiten de regentijd: december t/m maart en juli t/m september.  Ook in de overige maanden kun je ook prima een rondreis Colombia maken.

 

 

Beste reistijd Colombia – Caraïbische kust
beste reistijd ColombiaDe Caribische kust in het noorden is een stuk droger dan de westkust; aan de Caribische kust van Colombia is het het hele jaar door prettig! Hier ligt de sfeervolle koloniale stad Cartagena, met romantische smalle straatjes en rustige, koele pleinen. Overdag is het warm en vochtig, ’s avonds kun je een wandeling maken over de muur rondom de stad, genietend van een verkoelende bries van de Caribische zee! Ook het Tayrona National Park ligt aan de Caribische kust, een beschermd gebied met tropische jungle, indrukwekkende bergketens en prachtige stranden!

 

 

Beste reistijd Colombia – het binnenland
beste reistijd ColombiaIn het binnenland zijn twee droge seizoenen: van december t/m februari en in juli en augustus. We raden je aan het regenseizoen te vermijden! De droge maanden zijn een ideale periode om bijvoorbeeld een bezoek aan de Koffieregio te brengen. Tijdens deze maanden is het ook hoogseizoen, het hoogseizoen in Colombia valt in de droge periodes. Colombianen hebben dan ook zelf vakantie, het kan flink druk worden! Echter, op je haciënda inde koffieregio & in het kleurrijke plaatsje Salento in de koffieregio zul je vast geen last hebben van grote hordes toeristen. In de Amazone jungle is het tijdens het hele jaar door warm en vochtig. Juli en augustus zijn iets droger in vergelijking met de rest van het jaar, deze maanden zijn het meest geschikt voor een bezoek aan de Amazone jungle!
 

 

Vragen over de beste reistijd Colombia?

Heb je vragen over de planning van je reis? We spreken graag over onze eigen reiservaring en we weten de mooiste plekjes en de beste routes. Als een echte Colombia-specialist hebben we Colombia natúúrlijk zelf bezocht, zowel voor het werk als voor vakantie. Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656.

Reisvoorstel aanvragen
close slider