headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Over Colombia

De taal
De officiële taal is het Spaans. Verder zijn er drie dialecten: Quechua, Guahibantalen en Inga, afhankelijk van de streek, maar in het algemeen wordt er Spaans gesproken. In de drukbezochte gebieden spreken de meeste mensen ook wel een beetje Engels, maar lang niet overal! Het is daarom aan te raden om een paar woorden Spaans te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken en om een Spaans woordenboek mee te nemen.

 

Eten en drinken
Colombia-bandeja paisa
Het eten in Colombia is vooral gebaseerd op aardappelen, soep, rijst, bonen, kip en varkensvlees. Een greep uit de favoriete gerechten zijn: arepas (een pannekoek van mais), bandeja paisa (een schotel met onder andere rijst, bruine bonen en chorizo, zie foto links), fritanga (gefrituurd vlees), hormigas culonas (gefrituurde mieren) en sancocho de pescado (vissoep met hele stukken vis).

Bijna overal in Colombia is vers fruit te krijgen. Op straat wordt dit fruit gemixt met melk, water of suiker, zo krijg je een heerlijk verse fruitdrank.

 

Colombia-koffieDe bekende Colombiaanse koffie is van goede kwaliteit. Ook de lokale biersoorten en de Colombiaanse rum Aguardiente (vuurwater) zijn lekker, populair en relatief goedkoop. Verder raden we je af om kraanwater te drinken.

 


Festivals en feestdagen

Gedurende het hele jaar zijn er in Colombia meer dan 200 festivals en feestdagen! Een greep uit de festivals/feestdagen:

januari             Carnaval de Blancos Y Negros, Feria de Manizales
februari            Fiesta de Nuestra Señora de La Candelaria
maart               Carnaval de Barranquilla
april                  Semana Santa, de week voor Pasen
20 juli               Onafhankelijkheidsdag
augustus          Carnaval Feria de las Flores
september       Festival Mundial de Salsa
25 december   Kerstmis

 

Houd er rekening mee dat tijdens feestdagen veel banken, organisaties en winkels gesloten zijn.

 

Veiligheid
Zoals in ieder vreemd land moet je ook in Colombia altijd goed op je waardevolle spullen letten en geen juwelen of kostbare horloges te opzichtig dragen. Hou je rugzak of tas altijd in de gaten en ga niet in op mensen die je zeer aantrekkelijke aanbiedingen doen voor souvenirs of accommodatie. Waardevolle spullen kun je het beste in een moneybelt dragen. In de grote steden wordt aangeraden ‘s nachts niet op straat te lopen, maar een officiële taxi te nemen.

Contact
close slider